Bedankt.
Uw bericht is verzonden en wordt z.s.m. beantwoord.
Vragen? Ik bel je graag!

Werkwijze

Wat mag je van een professionele coach verwachten?

Coachen is mensenwerk. Omdat elk mens anders is en anders werkt, laat ik geen vast recept op je los. Wel werk ik methodisch en gebruik ik werkvormen ter ondersteuning. Telkens kijk ik wat past en doe ik wat nodig is op dat moment. Een uitgebreid competentieprofiel vind je op www.stir.nu. Hét keurmerk voor professioneel begeleiden.
 

Hoe gaat een coachingstraject in zijn werk?

 1. Kennismaken
  We maken kennis met elkaar; een driegesprek met de opdrachtgever/werkgever is mogelijk. We bespreken wat coaching inhoudt en ik verdiep me in de werkomgeving. Samen verwoorden we de aanleiding tot begeleiding en spreken verwachtingen over en weer uit.
   
 2. Contract maken en doelen stellen
  We brengen de coachvraag in kaart. Samen met opdrachtgever/werkgever stellen we een coachingscontract op met daarin de expliciete vraag en het beoogde resultaat.
   
 3. Start coachingstraject
  Een gemiddeld coachingstraject omvat ongeveer 6 tot 8 gesprekken van anderhalf uur, afhankelijk van de coachvraag. Bij teamcoaching volgt overleg over interval, duur en frequentie. De werkpraktijk vormt het uitgangspunt. Tijdens het traject staan doen, ervaren, reflecteren en leren centraal. De gesprekken, eventuele opdrachten en oefeningen ondersteunen hierbij. Een aantal kernwoorden:

  • Oplossingsgericht
   Coaching speelt zich af in het heden en is gericht op de toekomst. Daarom werk ik oplossingsgericht in plaats van probleemgericht. Kleine oplossingen leiden vaak tot grote veranderingen; we proberen een kleine sneeuwbal aan het rollen te krijgen!
    
  • Ervaringsleren
   Kennis die je opdoet in de context van een reële praktijksituatie onthoud je beter en kun je beter toepassen. Je doet nieuwe ervaringen op door te oefenen en wat je daaruit leert pas je weer toe in je werk. Kleine veranderingen kunnen dus grote gevolgen hebben!
    
  • Reflectie
   Reflectie speelt een belangrijke rol binnen mijn aanpak. Zowel tijdens de bijeenkomsten als tussen de bijeenkomsten in.
    
  • Humor
   De boog kan niet altijd gespannen zijn...☺.
    
 4. Afronden
  We beoordelen de bereikte resultaten en gaan na wat er nodig is om de veranderingen te borgen en voor de lange termijn blijvend te kunnen maken. We evalueren het traject en indien gewenst, voeren we een afrondend driegesprek met de opdrachtgever.

Spreekt mijn werkwijze je aan? Durf je de eerste kleine stap te zetten? Neem contact met mij op via 06-20009876 of mail mij.

 

TESTIMONIAL

“I have had the privilege of being coached by Nicoline. Over the course of 9 months we have had several intensive coaching sessions in which Nicoline displayed her outstanding coaching talents. I can honestly say that the set of tools that I have developed under her tenure as coach continue to be extremely important to me as they help me focus on my personal end goals"
(voor de volledige tekst: LinkedIn, Fabio Miceli, Senior QA Auditor)